Zoveel te ontdekken!

Mooie kinderjaren gaan een leven lang mee. Daarom zetten wij ons iedere dag in voor één doel: jouw kind de best mogelijke start geven voor de toekomst. Dat doen we door een veilige, vertrouwde en leuke plek voor jouw kind te creëren. Een plek waar we je kind elke dag meenemen op ontdekkingsreis, zodat hij of zij spelenderwijs groot wordt. Zo kun jij je kind met gerust hart brengen als je gaat werken of studeren.

Een goede start op het kinderdagverblijf

Op onze kinderdagverblijven zorgen we met liefde en aandacht voor jouw zoon of dochter. Onze pedagogisch medewerkers voelen aan wat je kind nodig heeft. Een liefdevolle knuffel, een boekje voorlezen, een spelletje spelen of een aai over de bol bij het slapengaan. Met vaste pedagogisch medewerkers op de groep hebben kinderen vertrouwde gezichten om zich heen. Naast zandkastelen, bouwen kinderen op het kinderdagverblijf ook aan vriendschappen. Misschien is dat wel het mooiste aan het kinderdagverblijf. De kinderen maken samen lol en leren om naar elkaar te luisteren, elkaar te helpen, ruzies bij te leggen en op hun beurt te wachten. Daar hebben ze hun leven lang profijt van!

Zoveel te ontdekken op de peutergroep

Voor je het weet, is je kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en andere kinderen te leren kennen bij de peutergroep. Moddersoep maken, kleuren met wasco, rijgen met grote kralen of racen op de loopfiets. Door te spelen, ontwikkelen kinderen zich vanzelf. Wij stimuleren dit door leuke en uitdagende activiteiten en thema’s aan te bieden, zo bereiden we de kinderen voor op de basisschool. Zo gaan we bij het thema ‘Regen’ met laarzen stampen in de regen, oefenen met een paraplu en een regenconcert maken. Veel peutergroepen zijn gevestigd in of vlakbij een basisschool. Dit maakt de stap naar groep 1 een stuk minder spannend.

De kinderen maken samen lol en leren om naar elkaar te luisteren, elkaar te helpen, ruzies bij te leggen en op hun beurt te wachten. Daar hebben ze hun leven lang profijt van!

Ontspannen, spelen en vriendschap; daar draait het om bij de BSO

Na een lange schooldag willen de meeste kinderen niets liever dan uitrusten en lekker spelen met vrienden en vriendinnen. Dat kan bij de buitenschoolse opvang. Het belangrijkste vinden wij dat jouw kind een fijne tijd heeft. Dat hij of zij zichzelf mag zijn en lekker kan spelen. Soms even rustig alleen, maar vaak met andere kinderen. Mooi om te zien dat er zo nieuwe vriendschappen ontstaan. Een confettikanon knutselen, loomen, workshop djembé of graffiti; we organiseren allerlei activiteiten om de kinderen een leuke tijd te bezorgen. Een vaak denken ze daar zelf ook over mee. Verschillende locaties hebben een kinderraad die de leukste activiteiten bedenken voor hun eigen BSO. Dat is niet alleen leuk, maar door het maken van keuzes, het overleggen en organiseren ook super leerzaam! Veel BSO’s zijn gevestigd in of vlakbij een basisschool; wel zo handig en vertrouwd voor kinderen en ouders.

Gastouderopvang

Als je gastouders hoort praten over ‘hun’ kinderen valt de passie voor hun vak direct op. Ze zijn professioneel, maar hebben tegelijkertijd een emotionele band met de kinderen. Niet zo gek, want de kinderen komen soms jarenlang enkele dagen per week over de vloer. Er zijn zo’n 30 gastouders aangesloten bij KOW. Allemaal verschillend, maar twee zaken hebben ze met elkaar gemeen: ze zorgen met liefde en aandacht voor kinderen en ze voldoen ruimschoots aan alle eisen die de Wet Kinderopvang aan gastouders stelt.

Meer ontdekken?

Ga naar www.kinderopvangwalcheren.nl en vraag een rondleiding aan om sfeer te proeven.